Συχνές Ερωτήσεις : Αλυσίδα SpeedCut™ .325

Η αλυσίδα SpeedCut™ .325 σχεδιάστηκε για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των επαγγελματιών υλοτόμων, δασοκόμων και γαιοκτημόνων. Έχoντας μέγιστη απόδοση σε αλυσοπρίονα έως 55cc, η SpeedCut™ .325 επιδεικνύει εξαιρετική ταχύτητα στη κοπή και απόδοση σε κάθε εργασία.

Η συγκεκριμένη αλυσίδα προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο σε βήμα .325”.

Το αυλάκι, είναι το πλάτος της κοπής. Όσο μεγαλύτερο το πλάτος, τόσο περισσότερη αντίσταση συναντούμε κατά τη κοπή. Δημιουργώντας στενότερο αυλάκι κοπής, η αλυσίδα SpeedCut™ καταφέρνει να κόβει ταχύτερα από μια συμβατική αλυσίδα.

Η αλυσίδα SpeedCut™ .325 διατίθεται με πάχος οδηγών .050” (1.3mm) και μπορεί να συνδυαστεί με κάθε λάμα με αυλάκι .050” (1.3mm).Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη αλυσίδα διαθέτει ειδική σχεδίαση για στενό αυλάκι κοπής. Για μέγιστα αποτελέσματα η Oregon προτείνει τον συνδυασμό της αλυσίδας Speed-Cut™ με λάμα Speedcut™, Micro-lite™, ή Pixel στενού αυλακιού.

Το δόντι της αλυσίδας SpeedCut™ είναι κατάλληλα σχεδιασμένο για να προσφέρει μέγιστη εργονομία όταν τροχίζουμε με τη λίμα. Τα στρογγυλεμένα δόντια Micro chisel προσφέρουν υψηλή ταχύτητα κοπής και ταυτόχρονα εύκολη συντήρηση. Ο συνδυασμός της σχεδίασης αυτής και της μεγάλης εσωτερικής κοιλότητας του δοντιού (η περιοχή μεταξύ της επιφάνειας κοπής και του οδηγού βάθους) προσφέρουν μια αλυσίδα πολύ εύκολη στη συντήρηση.

Η αλυσίδα SpeedCut™ δεν είναι ακόμη διαθέσιμη με δόντια κοπής full chisel. Η Oregon διαθέτει την αλυσίδα 20LPX με συμβατικό αυλάκι κοπής και δόντια full-chisel.

Η Oregon προτείνει τη χρήση της λίμας 3/16” με άνω γωνία τροχίσματος 35 μοιρών. Η κατάλληλη ρύθμιση για τους οδηγούς βάθους είναι .025”.

Η Oregon προτείνει τη χρήση της λίμας 3/16” με άνω γωνία τροχίσματος 35 μοιρών. Η κατάλληλη ρύθμιση για τους οδηγούς βάθους είναι .025”.

Το χαρακτηριστικό Lubri-Well™ αντικαθίσταται από την τεχνολογία Lubritec™- τη νέα γενιά συστήματος λίπανσης της Oregon. Το Lubritec™ είναι σχεδιασμένο να επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής της λάμας και της αλυσίδας, μεταφέροντας περισσότερο λάδι στις κρίσιμες περιοχές του αλυσοπριόνου όπως στο αυλάκι της λάμας και στις ενώσεις των πριτσινιών.

Η αλυσίδα SpeedCut™ .325 κατασκευάζεται από το αποκλειστικό κράμα της Oregon, OCS01.Το κράμα OCS01 είναι ειδικά σχεδιασμένο για εξαιρετική αντοχή σε ένα μεγάλο εύρος θερμοκρασιών.

Η SpeedCut™.325 (95TXL) αντικαθιστά την αλυσιδα Οregon 95VPX.

Η Oregon διαθέτει συνδετήρες, πριτσίνια, οδηγούς και δόντια κοπής για τη συγκεκριμένη αλυσίδα.

Στην αλυσίδα SpeedCut™ .325 εφαρμόζεται ένα νέο ειδικό λιπαντικό από το εργοστάσιο που αποτρέπει τη διάβρωση. Αυτό το λιπαντικό προσφέρει εξαιρετική προστασία από τη σκουριά και διευκολύνει στη χρήση της αλυσίδας.

Θα διατίθεται σε αντίστοιχες με αυτές της αλυσίδας 95VPX.

Η αλυσίδα SpeedCut™ .325 διαθέτει το ειδικό χαρακτηριστικό Vibe-Ban® που μειώνει τους κραδασμούς τουλάχιστον κατά 25%.

Συχνές Ερωτήσεις : Επαγγελματικές λάμες χαμηλού βάρους

Η Oregon διαθέτει μια ευρεία γκάμα από επαγγελματικές λάμες χαμηλού βάρους για ένα πλήθος εφαρμογών και εργασιών.

Οι λάμες SpeedCut™ διαθέτουν το χαρακτηριστικό στενό αυλάκι της Οre-gon και συνδυάζονται με την αλυσίδα SpeedCut™ .325. Μαζί συνθέτουν το σύστημα κοπής SpeedCut™ σχεδιασμένο για μέγιστη απόδοση σε αλυσοπρίονα έως 55cc.

Οι μηχανικοί της Oregon επανασχεδίασαν τα μέρη της μύτης από την αρχή. Συνδυάσαμε νέα υλικά και βελτιωμένες μεθόδους παραγωγής για να κατασκευάσουμε το καλύτερο γρανάζι λάμας. Το νέο ρουλεμάν με την πλέον στενή σχεδίαση, αποτρέπει την είσοδο βρωμιάς και συγκρατεί το λιπαντικό ώστε να μειώνονται οι τριβές.

Η Oregon® συνδύασε μια βελτιωμένη μέθοδο θερμικής επεξεργασίας με τη χρήση του κράματος χάλυβα 4150 ώστε να δημιουργήσει τη λάμα με τα ανθεκτικότερα αυλάκια στη γκάμα της.

Οι μηχανικοί της Oregon χρησιμοποιώντας τεχνολογία της αεροδιαστημικής βιομηχανίας, κατάφεραν να συγκολλήσουν με απόλυτη συνοχή το εσωτερικό τμήμα της λάμας από ελαφρύ κράμα αλουμινίου με τα 2 πολύ σκληρά και ανθεκτικά τμήματα χάλυβα που συνθέτουν την λάμα. Ο νέος σχεδιασμός δημιούργησε την ελαφρύτερη και ανθεκτικότερη λάμα που έχουμε κατασκευάσει ποτέ.

Η νέα μέθοδος χρησιμοποιείται για να αποκλειστεί η παρουσία χρώματος εντός των αυλακιών της λάμας. Έτσι διασφαλίζεται η σταθερότητα της αλυσίδας, λιγότερη τριβή και μειωμένες πιθανότητες να βγει απο το αυλάκι της λάμας.

Το σύστημα Lubritec™ είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει άμεση και επαρκή λίπανση στα σημεία που τη χρειάζονται περισσότερο. Τα κανάλια λίπανσης Lubritec™ έχουν την κατάλληλη γωνία ώστε να οδηγούν το λάδι στους συνδετήρες της αλυσίδας και στο αυλάκι της λάμας, μειώνοντας τις τριβές και αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής της αλυσίδας και της λάμας.

Κατασκευάζονται στη νέα αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής, του εργοστασίου της Oregon που είναι εξοπλισμένο με τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας, στο Φουτσού της Κίνας.

Οι επαγγελματικές λάμες χαμηλού βάρους αντικαθιστούν τις λάμες Pro-Lite.

To Oregon® είναι ένα καταχωρημένο εμπορικό σήμα της Oregon Tool, Inc. Όλα τα υπόλοιπα εμπορικά σήματα είναι ιδιοκτησία των ιδιοκτητών τους.